fbpx

Kuldnõela-Antonio – mees, kes teab juba täna, mida sügisel selga panna

dreamstime_m_53932094

Baltmani peadisainer Aivar Lätt, moemaailmas tuntud kui Antonio, teadis juba moekunstnikuks õppides, et tegemist pole mitte kunsti, vaid äriga. Tõsi küll, äriga, kus pikaajalisi arengukavasid ei tehta ning kus tasakaalu hoidmine loomingulisuse ja ratsionaalsuse vahel on igapäevane ülesanne. Kirjutab Tea Taruste.

Oli aasta 2009, kõige kuumem kriisiaeg. Ajakiri FHM, mille moetoimetaja Antonio oli, lõpetas Eestis tegevuse. Ta seisis, koondamisteade näpus, koduukse taga ja mõtles, kuidas oma preilile teatada, et on nüüd töötu. Aga enne, kui ta jõudis ukse avada, sai ta telefonikõne, kus teda kutsuti Soome üht väikest kaubamärki üles ehitama. Samasugune vedamine oli ka Baltikasse tööleasumine: Aivaril oli leping just lõppemas, kui teda kutsuti Baltmani peadisaineriks.

Ja tundub, et Baltman tegi panuse õigele kaardile: tänavuse ihaldatuima moeauhinna Kuldnõela võitis just Antonio. Kristuse ikka jõudnud Antonio esimese kollektsiooni loomisest on möödas 15 aastat.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt