fbpx

Maarika Liivamägi: eri ärikultuurid lisavad juhtimisele vürtsi

Maarika Liivamägi on temperamentne naine, kes on juhtinud müüki ja turundust paljudel rahvusvahelistel turgudel ning mitmesuguse ärikultuuriga organisatsioonides. Praegu juhib ta Saksa kindlustuskontserni ERGO müüki, turundust ja klienditeenindust kogu Baltikumis, olles ainuke eestlane ERGO pan-Balti juhatuses. Millised on Maarika kogemused, räägib ta siin ise.

Rootsi I: õllekannutest

Eesti, Läti ja Leedu ärimaailmaga tegin esmakordselt tutvust 1992. aastal, kui läksin tööle toona ainukesse 100% väliskapitalil põhinevasse aktsiaseltsi Statoil. Sel ajal olid rootslased need, kes üritasid aru saada, kuidas selles Läänemere-äärses piirkonnas kolme täesti võõra rahvaga äri teha. Piirkond oli perspektiivikas ja rahvusvahelistest ärigigantidest veel avastamata. Loomulikult oli juba tookord Statoili soov Balti piirkonda ühtselt juhtida, sest meid käsitleti endise Nõukogude Liidu alana. Tunnistati küll seda, et tegemist on kolme riigiga, kus on oma keel ja osati ka kultuuriline taust, kuid samas arvati tõsimeeli, et äri on siin võimalik ajada ühtmoodi.

Rootslased püüdsid leida sarnaseid jooni,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt